Ukas bil - 1968 Chevrolet Camaro SS Cab
Ukas bil - 1968 Chevrolet Camaro SS Cab
Ukas bil - 1968 Chevrolet Camaro SS Cab

Ukas bil - 1968 Chevrolet Camaro SS Cab

I Refuels garasje finner du en godtepose full av alskens flotte kjøretøy. Denne uken drar vi frem Ruth Kjærran Abelsen sin 1968 Chevrolet Camaro.

Ruth Kjærran Abelsen er en godt kjent karakter i amcar-miljøet og har lenge gått under kallenavnet Rallyruth. Hun er en ildsjel som reiser rundt på treff i hele Norge for å ta bilder og dokumentere amcar-kulturen.
- Da jeg vokste opp hadde vi ikke bil, jeg tok stort sett bussen, men en dag fikk jeg se det jeg i dag vet er en 1959-modell Cadillac. Jeg falt pladask, og bestemte meg for at en dag skal jeg ha en slik. Det gikk mange år før jeg fikk råd til min første amerikaner. Det ble dog ingen Cadillac, men en Camaro, forteller Abelsen.

Med en flott Camaro reiste Abelsen rundt på treff i mange år før det i 2003 gikk galt. I Västerås ble hun påkjørt av en Pontiac, noe som resulterte i at Camaroen var et vrak. Jakten på en ny Camaro begynte, noe som skulle vise seg at ble en større utfordring enn først antatt.

Ny bil
- Jeg ønsket den helt riktige fargen, samtidig som jeg ville at bilen skulle være i veldig bra stand. Jeg lette rundt i både Norge og Sverige, men innså fort at det ikke var noe aktuelt ute på markedet. Derfor snudde jeg nesa mot USA, men også der var det vanskelig å finne riktig bil. Like før jeg ga opp fant Gry Anett Stordahl en gul 1968 Chevrolet Camaro 396 SS cabriolet. Akkurat slik jeg ønsket. Det er takket være henne at jeg har den Camaroen jeg har i dag, forteller Abelsen.

Når Abelsen skal beskrive bilen forklarer hun at den er i så bra stand at denne vil hun nok ikke kvitte seg med. I 2008 oppdaget hun en rustboble på bilen og valgte da å pusse den ned for å se om det var noe mer som skjulte seg under lakken. Det var heldigvis ikke stort mer enn denne boblen og bilen ble derfor lakkert i samme farge, bare med noe mer gul i seg slik at det ble litt mer smell i fargen.

Campingvogn
Helgetreff i telt og lignende har vært helt vanlig for Abelsen, men da hun i 2008 deltok på Grensetreffet i Halden så hun en campingvogn hun bestemte seg for at hun måtte ha. Vogna det gjelder er en Constructam Coral. Nok en gang ble det en stor runde for å skaffe en slik, da de aldri var solgt ny her i Norge.

- Jeg fant en i Nederland, en 1977-modell. Den ble kjøpt og hentet hit. Da byttet vi noe av gulvet, trakk vi om veggene og putene og lakkerte den i samme farge som bilen. Måten den er utformet på gjør at det nesten ikke merkes at den henger bak på Camaroen. Du bare sklir av gårde, avslutter Abelsen.