Ukas bil – 1970 Ford Mustang SportsRoof
Ukas bil – 1970 Ford Mustang SportsRoof.
Ukas bil – 1970 Ford Mustang SportsRoof

Ukas bil – 1970 Ford Mustang SportsRoof

Det fortsetter å strømme inn biler i vår garasje, og bilen som skal få sole seg i oppmerksomhetens lys som vi kaller ukas bil er Simen Skottes 1970 Ford Mustang SportsRoof.

Ung entustiast

Simen er bare 19 år(!), kommer fra Lesjaskog like vest for Dombås, og er allerede nå eier av sin helt egen helrå Mustang.
- Jeg var på mitt første Mustang-treff allerede da jeg var 8 uker gammel, så man kan vel trygt si at jeg har fått banka den Amerikanske sportsbilen inn i hodet allerede som liten. Pappa kjører også 1970 Mustang. Mamma har en Ford F-150 Lightning, og bestefar har en Ford 20M XL, så man er nok litt miljøskadet, ler Simen.
Til vanlig jobber Simen hos Gjermundshaug Gruppen som opererer innen bygg og anleggs-faget. Mustangen han i dag eier fikk han øye på allerede da han var 12 år gammel.
- Da var den på et Mustangtreff på Dovre. Jeg syntes allerede da at den var utrolig kul, og siden jeg var 12 år gammel har jeg egentlig gått og siklet akkurat etter den bilen. Senere var jeg også oppe i Trondheim på Hot August Nights hvor jeg igjen så bilen. Denne gangen under merkebiltreffet hos Mustang, og denne gangen med en lapp som det stod «Selges!» på. Jeg hadde nettopp fått meg fast arbeid og så at jeg kanskje klarte å skrape sammen nok pesos for å kjøpe den. Sammen med pappa så dro vi og så på bilen, og den så enormt bra ut. Jeg måtte bare ha den, smiler Simen.

Fargekombo med smell

Bilen var så å si ferdigstilt slik du ser den på bildene da Simen kjøpte den.
- Den ble pusset opp i 2009. Det som er verdt å nevne som er gjort med karosseriet er at den har en leppe foran, sideskjørt på siden, og det meste av kromlister er lakkert opp. Den har også fått noen ekstra riller i panseret på siden av scoopet, og bak er bilen helt stilren og ribbet for detaljer. Det er også montert LED-lys på den, forteller Simen.
Fargekombinasjonen sitter som et skudd, og er en deilig blanding av Lamborghini-oransje og BMW-grå, med en tynn hvit stripe som skiller fargene. Felgene er American Racing i samme gråfarge som bilen og er på 17 x 8 foran og 17 x 10 bak.

Gjennomført doning

Interiøret er sydd opp i bilens farger, og det er montert bøttestoler foran. Det er også montert nye instrumenter, og dashbordet har fått samme gode behandling som resten av interiøret i grått med oransje søm i herlig harmoni med lakken på utsiden.
- Baksetet er originalt. Det er montert en uoriginal musikkspiller med splitter nye høyttalere og en sub. Det er jo greit å ha når det tross alt er en ungdomsbil, og topp på langturer, ler Simen.
Til ungdomsbil å være er det absolutt greit med effekt i doningen også. Under det gapende scoopet står en 347 Stroker V8 Small Block, med en C4 automatkasse med snudde ventilhus, og bilen sitter bra på veien ved hjelp av nytt hjuloppheng fra Total Control.

Bruksbil

Simen kjøpte bilen i september i fjor, men allerede den første måneden fikk han på bilen 150 mil, før snøen begynte å dale øverst i Gudbrandsdalen. Det gav han tid til å tenke på om han ville gjøre noe med bilen nå i vinter.
- Før snøen forlater oss skal jeg ha på plass styring fra Borgeson, da bilen var bittelitt slakk på rattet. Utseendemessig skal den få gå som den er, da jeg naturlig nok er veldig glad i stilen den har. Denne bilen skal brukes, om det så bare er til og fra jobb eller om det er langturer på treff og til og med i løp. Derfor er det først og fremst det tekniske som skal jobbes med fremover. Ser man litt lengre frem i tid så skal jeg ta en nærmere titt både på forstilling og bakstilling, så får vi se hva tiden bringer. Jeg har også to veterantraktorer å passe på, så det er da alltids noe som må gjøres, avslutter 19-åringen.


Lyst til å få bilen din som «ukas bil»? Legg den i garasjen vår da vel!