Ukas bil – 1970 Mini Mr. Bean Replica
Ukas bil – 1970 Mini Mr. Bean Replica
Ukas bil – 1970 Mini Mr. Bean Replica

Ukas bil – 1970 Mini Mr. Bean Replica

Andreas fikk kontakt med eieren av originalbilen for å få sin egen replica så korrekt som mulig!

Andreas Mathisen fra Raufoss har funnet sitt kall innen bilverdenen. Mini. 22-åringen kommer fra Raufoss, og med en familie som har bilinteresse og en far som kjøpte en Mini like etter Andreas kom til verden, så var det også den lille kultbilen som ble hans store lidenskap.
- Hele livet har jeg drevet med Mini, og det har blitt mangt et prosjekt så langt, forklarer Mathisen.

I 2019 kjøpte han et skikkelig prosjekt. Minien var norsksolgt, og Andreas fant den stort sett i deler.
- Jeg vet ikke mye om historien på bilen, men forrige eier hadde den i nesten 30 år. Han hadde tenkt å pusse den opp selv, og var allerede godt i gang med demonteringen. Mildt sagt. Det var for det meste et tomt skall og en haug med esker som sto der da jeg hentet den, ler Andreas.
Plutselig slo det han. Dette måtte være den perfekte bilen for å lage en Mr. Bean replica!
- Jeg tenkte at det måtte være moro, så jeg satte i gang!

Fyren på en Mini? Les Lordens kjøpeguide

Bilen bar preg av å tidligere trolig være kollisjonsskadet, noe som førte til at Andreas måtte bytte hele fronten og bakskjermen. I tillegg var det nok sparkel i karosseriet til å glatte ut en hel låvevegg.
- Det var nok lite retting og mye sparkling ved tidligere restaureringer. Jo mer jeg slipte jo flere lag med lakk fant jeg, så jeg endte opp med å slipe den helt ned. Jeg rettet en del på bilen, men jeg lot også noen småbulker være igjen, rett og slett for å få til en så tro kopi av Mr. Bean-minien som overhodet mulig.

Sjekk ut Carl Roberts ville Cookie Monster Mini

Her har vi virkelig med en kar som har sans for detaljer å gjøre. For ikke bare satte Andreas seg ned og så bekymringsverdig mange timer med Mr. Bean for å ta bilder og notere detaljer til sitt eget bygg, men han fikk også kontakt med han som i dag eier den originale filmbilen i England for å få på plass diverse detaljer som ikke engang vises i serien.
- I denne sto det en 848 ccm motor, men siden det er en 1000 ccm i Mr. Bean så måtte jeg jo bygge den om slik. Selv om det aldri kommer frem på TV. Lakkeringen gjorde jeg bevisst smådårlig i en garasje for å matche seriebilen. Svart panser har den selvfølgelig fått. Grindlåsen på døra er selvfølgelig på plass, og jeg har til og med skaffet hengelås i riktig størrelse og fra samme leverandør som den som er brukt i filmen. Jeg har også ordnet meg med et pynteskilt med samme nummer. Det vanskeligste å fikse var kanskje pynteringene på hjulene. De lette jeg verden rundt etter over lang tid, men fant til slutt to sett. Et fra Tyskland og et fra Sverige. Jeg kjøpte lik så greit begge, smiler Mathisen.

Forrige Mini på «Ukas bil» er en skikkelig råtass. Les mer her

For å få bilen så perfekt som den skulle være så har Andreas sin mormor fått ansvaret for å sy setetrekk som er helt like som bilen i serien. Til og med dekkene er i samme dimensjon og fra samme leverandør. Det sier seg selv at detaljnivået er skyhøyt, og det absolutt eneste som fraviker per dags dato er at denne bilen er venstrerattet.
- Du har ikke vurdert en lenestol på taket?
- Haha, det hadde jo vært veldig gøy, men det blir veldig upraktisk, og jeg har ikke veldig lyst til å bolke fast noe i taket på nåværende tidspunkt, ler 22-åringen.
Imponerende nok tok det bare 6 måneder fra å være en bil i esker til å bli et kjøretøy som putter et glis om munnen på alle den møter langs norske veier.
- Det er mange som snur seg og hilser, og kjenner igjen bilen, så det er jo veldig gøy. Bilen fikk skilt i mai og er egentlig så godt som ferdig, så nå skal den bare kjøres og nytes, avslutter Andreas.

 Har du husket å legge bilen din i garasjen? Om ikke kan du gjøre det her