Ukas bil – 1977 Toyota Cressida
Ukas bil – 1977 Toyota Cressida
Ukas bil – 1977 Toyota Cressida

Ukas bil – 1977 Toyota Cressida

Når brun gammel gubbebil blir ungdomskjerre.

Pålitelig, komfortabel firedørs Toyota i en mørk høreapparatbrun farge. Det høres ut som en ganske gubbete doning, men det er det langt ifra. Jørgen Richardsens Cressida er et bevis på akkurat det, for bilen hans er både trendy, hip og ungdommelig i stuket!

Jørgen kommer fra Levanger i Trøndelag, og er altså eieren av denne snasne bilen.
- Jeg kjøpte den faktisk nå i vår. 16. mai for å være helt presis. Jeg fant den på finn i Trondheim, og dagen etter var jeg på vei sør-over for å plukke den opp. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, men jeg har blitt veldig glad i gammel Toyota, da de har mange biler som ser skikkelig kule ut. En Toyota Corolla GTi sto allerede i garasjen da jeg kjøpte denne, så det er ikke noe nytt fenomen at jeg liker merket, forteller Jørgen.
Selv er han bare 19 år gammel, men har likevel altså to gamle Toyotaer på plass. Han jobber daglig med å skru fransk bil hos Bertel O. Steen på Verdal.

Det skal ikke så mye til for at Cressida skal bli en helrå doning. Litt senk, i dette tilfelle ved hjelp av Techno Toy Tuning coilovers, et par fete felger i form av Rota Grids på 15 x 8 tommer foran og 15 x 9 tommer bak, samt en liten leppe i front.
- Utover det er bilen ganske så original. Forrige eier tenkte å lage bosozoku-stuk på bilen, men kom ikke lengre enn senken og felgene. Ellers er det bygget ny eksos, noe som gjør at den originale to-litringen under panseret får litt dypere lyd. Innvendig er også bilen ganske så originalt, og også her er det i bra stand, forklarer Jørgen.

 

Se vår video på Daniels milde bosozoku-Cressida her.

Litt rust er det å finne, som det skal være på en gammel Toyota, men ifølge Jørgen er rammen veldig fin, og det meste er overflaterust. Lakken har sett bedre dager, men det er også noe Levangsbyggen tenker å gjøre noe med etter hvert.
- Jeg tenker å plukke den ned for sandblåsing og ny lakk, så får jeg se når den tid kommer om det blir for eksempel motorbytte. Det er søkt om å sette inn annen motor, så en gammel sekser hadde ikke vært dumt for eksempel, men i første omgang er det utseendet som står i fokus. Jeg synes originalfargen er ganske kul fra før, så du skal ikke se bort ifra at den blir lakkert i samme farge. Den er veldig fin å kjøre nå også, så det er ikke noe hast, forteller 19-åringen.

Bilen er steintøff allerede slik den står, så noen store endringer i stuk blir det nok ikke ifølge Jørgen.
- Noe som er ekstra gøy er jo at den appellerer til folk i alle aldre. Stuket på den gjør at ungdommen snur seg, og de eldre kommer ofte bort da de husker bilene fra de var nye. I tillegg synes de det er gøy at en litt yngre fyr tar vare på bilen, og det er jo alltids gøy det også, avslutter Jørgen.

 

Vis frem bilen din du også! Legg den i garasjen så blir den kanskje plukket ut som «Ukas bil».