Ukas bil – 1979 Porsche 911 Turbo
Ukas bil – 1979 Porsche 911 Turbo
Ukas bil – 1979 Porsche 911 Turbo

Ukas bil – 1979 Porsche 911 Turbo

Drømmebilen dukket først opp på et bilkort, så i Knuts oppkjørsel.

På stuebordet hjemme hos familien Hjelmervik ligger en bunke kort. Lille Knut blir nysgjerrig og plukker den opp. Bunken inneholder bilkort med flotte 70 og 80-talls biler. Den ene eksotiske bilen, etter den andre. Likevel var det en som var mer interessant enn noen av de andre.
- Midt i bunken var det en hvit Porsche 911 Turbo og den ble min favoritt med en gang. På hytta spilte vi om kort og da var det slik at vi spilte ved at den med mest hestekrefter eller mest kubikk vant. Dessverre var mange av kortene mye høyere enn Porschen, så jeg tapte det med jevne mellomrom. Da jeg vant det tilbake, var det stor glede hver gang. Hvorfor jeg ikke forelsket meg i Ferrariene, Detomaso Pantera eller andre eksotiske biler vet jeg ikke, forklarer Knut som i det daglige jobber med logistikk i Forsvaret.

Drømmen blir virkelig
Prisen på en slik Porsche gjør at Knut anser det som ganske usannsynlig å noen gang få råd til et slikt redskap. Kjærligheten for luftavkjølt, gammel Porsche blir derimot ikke noe mindre med årene som går. Tvert imot øker interessen og fantasiene om at han en dag skal få muligheten.
- En dag kommer plutselig en venn av meg kjørende i en hvit 911 targa og jeg ble hodestups der og da. Jeg klarte å få skrapet sammen penger til den og kjøpte den etter hvert. Den ble i mitt eie noen år, før neste mulighet bydde seg.

Den neste muligheten som Knut referer til er da en annen venn av han ruller inn på parkeringsplassen hans i 2018 i en 1979 Porsche 911 930 Turbo. Sett bort fra at bilen var grå, var den helt identisk med den Knut selv hadde sett på farens bilkort da han var liten guttunge.
- Jeg tenkte at her er det en «once in a lifetime»-mulighet jeg ikke kunne la gå i fra meg. Dessverre var det vanskelig å skaffe så mye penger, men jeg har en forståelsesfull samboer som hjalp meg med å oppfylle drømmen. Da ble den hvite solgt og den grå tok dens plass i garasjen.

Sjekk ut Geir Langlos vintage racer Porsche 911!

Flott eksemplar
Bilen var den gang, som nå, i veldig fin original stand og med usle 100.000km på telleren har den heller blitt brukt sparsommelig og i de riktige anledningene. Etter at Knut kjøpte bilen har han møysommelig vedlikeholdt bilen etter alle kunstens regler. Slitedeler blir byttet med jevne mellomrom og servicer blir utført slik at den er så bra teknisk stand som han klarer å holde den. I fjor fikk bilen en full teknisk gjennomgang av en ekspert i Brumunddal i forbindelse med eu-kontroll.

- Det er en gammel bil, med dyre deler, så jeg bytter ting når jeg kan. Jeg er langt fra noen mekaniker, men bruker google og gode kompiser flittig slik at jeg finner ut av ting når jeg står fast. God og kyndig hjelp er kun på en armlengdes avstand. Det å skru på dette selv har gitt meg en enda større kjærlighet og glede i det å eie en slik kjøremaskin som dette tross alt er. Noen småting er det, som litt slark i styreknuten, gummipakningene til torsionsstagene bak er modne for utskiftning og det er en gummipakning i girkassa som må byttes, men det utbedres i år sier Knut avslutningsvis.

Har du lagt bilen din inn i Refuels garasje? Om ikke kan du gjør det her!