Ukas bil – 2020 Toyota Supra
Den hvite lakken stikker seg fint ut i høstfargene
Ukas bil – 2020 Toyota Supra

Ukas bil – 2020 Toyota Supra

Da stuntbilen fra Fast & The Furious ble solgt til Frankrike fristet den helt nye Supraen.

Bilinteressen har alltid vært latent hos Thomas Følling, men i 2007 tok han steget ut mot å jobbe aktivt med bilmiljøet. Han har arrangert treff, jobbet i klubber og organisasjoner, og har de siste årene vært svært delaktig i å gjennomføre Raceworz her til lands.
- Som for utrolig mange på min alder var det jo Fast & The Furious-filmene som var inngangsbilletten til denne hobbyen og da jeg fikk muligheten til å faktisk kjøpe den ene Evoen fra 2Fast2Furious slo jeg til. Den ble kjøpt usett og var heldigvis i bedre stand enn forventet. Denne brukte vi som et aktivt ledd i å kommunisere med ungdom i blant annet organisasjonen Kjør For Livet, forklarer Thomas.

Etter å ha vist frem bilen i både inn og utland begynte alderen å tære på stuntbilen og det ble gjort en beslutning om å bytte den ut. Dermed forsvant bilen til Frankrike hvor en samler med over 35 biler tok over redskapen. Det friga kapital og som jdm-interessert fristet selvfølgelig den helt nye Toyota Supra. Det ble lagt inn en bestilling og etter hvert dukket den opp hos forhandleren. På tur hjem med den nye bilen stoppet Thomas på butikken og da han kom ut sto to guttunger på 8-9 år der og beundret bilen.
- De spurte om jeg ikke kunne starte den opp og det kunne jeg jo selvfølgelig. Jeg vred om tenninga og bilen våknet til live. Da sa den ene gutten at «var det der alt?». Det er klart at en sånn melding dreper litt av gleden, ler Thomas.

Den europeiske utgaven er en god del snillere i lyden enn den amerikanske, så det ble sporenstreks bestilt Milltek eksos som Svendsen Eksos monterte.
- Nå låter den akkurat sånn passe bøllete kan du si.

Smakfulle oppgraderinger
Thomas ønsket å skille seg ut litt, selv om dette ikke akkurat kommer til å bli noen dusinbil. På det tidspunktet bilen ble kjøpt var ettermarkedet lite og han lette lenge etter noe som han følte passet bilen. Det første som ble gjort var montering av H&R senkefjærer og etter en lang dialog med Tempe Dekk ble deres TDR Forged MF 931 Custom felger bestilt i børstet bronse med krom kant og skruer.
- Jeg synes dette var en utrolig flott miks av farger som står godt mot den hvite originallakken. Deretter bestilte jeg Maxton diffuser, sideskjørt og frontleppe. Etter hvert slapp Streethunter en vinge jeg gikk for. Med sotete ruter i tillegg synes jeg stuket er sånn passe nå. Jeg kunne selvfølgelig gått for Pandem eller Rocket Bunny-breddekit, men jeg ville ikke gå så langt bort fra den originale bilen.

interiørmessig har carbondetaljer som står i stil med eksteriøret kommet på plass.
- Jeg tok vekk noe av komforten med senkefjærene, men jeg har likevel kjørt 800 mil med den i sommer.

Eter gummi
For å få råd til felgene sparte Thomas litt inn på dekkene. Dette har han angret litt på, da dårlig feste er et stadig tilbakevendende problem. Derfor står bra gummi på ønskelisten for sesongen i 2021. Også Streethunters stylingpakke med skjørt, diffuser og leppe foran er på lista for hva han ønsker å gjøre videre med bilen.
- Jeg har aldri skrudd noe særlig selv, men det har jeg fått lyst å lære meg nå. Så fort garasjen blir ferdig skal jeg hive meg på å skru selv.