Ukas bil – Mercedes-Benz W124
Ukas bil – Mercedes-Benz W124
Ukas bil – Mercedes-Benz W124

Ukas bil – Mercedes-Benz W124

Mikal Ingebrigtsen kjøpte denne bilen i konfirmasjonsgave til sin bror!

Hver uke plukker vi ut en bil fra garasjen og viser den frem som «Ukas bil». Denne uka er det Mikals 1991 Mercedes 300e som mottar søkelyset. Mikal kommer fra en liten bygd like utenfor Bergen, hvor han jobber som bilmekaniker. Han er 25 år, og har ifølge han selv arvet bilinteressen.
- Både jeg og broren min har vokst opp med bil, skruing og treff. Bil er en konge hobby som gir mye læring på mange måter, og som gir et produkt som kan få både eier og andre til å dra på smilebåndet, forklarer Mikal.

Han har alltid hatt et svakt punkt for Mercedes, og det tyske designet og kjøreegenskapene er punktene han trekker frem som grunnlag for det.
- De lager de flotteste bilene. Eller jeg skal kanskje si lagde. Jeg er ikke like fan av de nye bilene egentlig, forteller 25-åringen.
Bilen vi i dag skal se nærmere på er en av 8 i samlingen hans. En meget oppegående 1991 300e (E-klassen med internkode W124).
- Jeg kjøpte bilen i utgangspunktet som konfirmasjonsgave til min bror tilbake i 2018. Da skal bilen ha hatt to eiere i Norge før jeg kjøpte den, og bilen ble hentet fra Tyskland. For litt siden fant dog broren min ut at han hadde mer lyst på en turbodiesel, så da dro jeg til Østlandet og hentet en 300tdt og fikk byttet denne bilen tilbake til meg selv igjen, smiler Mikal.

Bilen var et godt utgangspunkt og hadde lite rust ifølge Mikal.
- Den var i såpass bra stand at den fortjente et bra liv videre. Det har jo ført til en del modifikasjoner i mitt eie også. Blant annet har jeg montert AMG frontfanger med grøftelys, byttet framskjermer, montert senkesett, fikset med en ducktail spoiler, byttet bakluken da den gamle hadde en del rust, også har jeg fått på en AMG bakfanger. Denne ble montert etter bildene ble tatt. Ellers har jeg byttet ut hele interiøret til svart skinn, svarte gulvtepper og svart dashbord. Alt var blått originalt. Også har den selvfølgelig fått seg noen nye og finere sko, smiler 25-åringen.

Motoren som sto i var en 2 liter rekkefirer, men Mikal er i sluttfasen av å få ferdig et motorbytte til en 3 liter rekkesekser. Foreløpig står det en 4-trinns automat i bilen, men det hintes smått i at det kanskje vil endre seg fremover.
- Ellers er planen fremover å fullføre motorbyttet selvfølgelig. Ellers skal jeg også få montert AMG-sideskjørt, få tatt siste del av rusten, og få lakkert opp det som mangler, avslutter Mercedes-entusiasten.

 

Legg inn din bil i vår garasje du også!