Ukas bil - Opel Manta B Turbo
Ukas bil - Opel Manta B Turbo
Ukas bil - Opel Manta B Turbo

Ukas bil - Opel Manta B Turbo

I Refuels garasje finner du en godtepose full av alskens flotte kjøretøy. Denne uken drar vi frem Ole Johannes Stava og det er hans Manta B fra 1977 vi her presenterer.

Stava forteller at han tidlig ble smittet av det han kaller «sykdommen» det er å bli bilinteressert. Han forteller videre at han som liten var med sin bilinteresserte onkel, som igjen førte til en voksende interesse. Gamle veteranbiler, og da i all hovedsak Opel, ble raskt favoritten. Derfor kjøpte han seg en 1977 Opel Manta B som han satte inn i garasjen for å fikse opp. Her måtte det slipes ned og ordnes da rusten hadde begynt sitt dødelige inntog. Fritt for rust og ny lakk ble deretter oppskriften på å få bilen klar.

Foran der det tidligere sto en trofast 1600-motor er det montert en C20LET motor. Denne er oppgradert med smidde stempler, H-profil råder og en Holset HX30w turbo. Dette er kontrollert av et MAXXECU datasprut. For å få en holdbar drivlinje er det oppgradert med ei Getrag 262CR girkasse fra BMW M3 E30, Opel Omega skiver foran og Sierra Cosworth-skiver bak.

Husk at du selv kan legge inn din egen bil i Refuels garasje!