Ukas bil: 1969 Mercedes-Benz 250C
Ukas bil: 1969 Mercedes-Benz 250C
Ukas bil: 1969 Mercedes-Benz 250C

Ukas bil: 1969 Mercedes-Benz 250C

I Refuels garasje finner du en godtepose full av alskens flotte kjøretøy. Denne uken drar vi frem Jan-Robert Staås sin flotte 1969 Mercedes- Benz 250C

Så fort Mercedes nevnes så tenker mange på flott design og tysk kvalitetsmaskineri. Når bilen i tillegg er så godt bevart som denne Coupeen, så skal det bare få justeringer til for å gjøre en allerede pen bil til meget pen. Jan-Robert forteller at bilen ble solgt som bruktbilimport i Oslo tilbake i 1980, og har siden gått på norske veier. Historien er godt bevart, og da Jan-Robert kjøpte bilen i februar i år, fulgte det med en hel perm med servicehistorikk og kvitteringer på hver minste lille ting som har blitt gjort.

- Jeg hadde sett et bilde av en tysk bil av samme modell, med litt senk og fetere felger. Med en gang skjønte jeg at en slik en måtte jeg ordne meg. På finn fant jeg to stykker. Denne og en annen som ikke var i nærheten av den forfatningen jeg ønsket meg, forteller Jan-Robert.

Etter bilen kom i Jan-Roberts eie har den fått en midlertidig senk og 17 tommers BBS-felger. Foran er de 8 tommer breie, og bak er de 9 tommer. Sett bort fra det så er bilen original. Både lakk og interiør er fortsatt i meget god forfatning, og det samme gjelder motoren, en 2,5 liters rekkesekser med 136 hestekrefter.

- Bilen er jo en fin bil allerede, men med litt senk og felger får man virkelig frem bredden på den, og de smukke linjene. Det jeg virkelig falt for var coupe-versjonen. Når man kjører ned vinduene og det ikke er noen B-stolpe der, bare en stor åpen løsning, det må være det fineste på bilen, forklarer Jan-Robert.

Videre kan han fortelle at bilen er strøken innvendig, men utvendig skal det gjøres litt i vinter. Noe kromming på diverse lister skal gjøres. Det fortjener også den gamle traveren, da det er lite som kan matche kontrasten mellom svart lakk og skikkelig krom. Noen smådeler skal også få seg en oppfriskning, men ellers skal mye av den originale looken skal bevares. Det største prosjektet fremover er Airlift-understellet som skal på. Det er allerede kjøpt inn og blir montert så fort tiden strekker til. Vi gleder oss til å se resultatet!

Ikke glem at også du kan legge inn din egen bil i vår garasje.

 

Link til Jan-Roberts Mercedes i vår garasje:
https://refuel.no/garage/fcd3fcdd-a5b3-4d83-a631-6f973cd24b1e