Ukas Bil: 1985 Audi 90
Ukas Bil: 1985 Audi 90
Ukas Bil: 1985 Audi 90

Ukas Bil: 1985 Audi 90

I Refuels garasje finner du en godtepose full av alskens flotte kjøretøy. Denne uken drar vi frem Hallvar Snipsøyr sin 1985 Audi 90 Typ 85.

Mange av oss hadde spesielt en bil vi så oss ut som vi hadde et ekstra øye til i lokalsamfunnet vårt da vi var barn. Med den åpningssetningen er det vel ganske åpenbart at for Hallvar Snipsøyr var det en 1985 Audi 90 som var nettopp denne bilen. Hallvar er nå 24 år gammel, og ikke bare har han skaffet seg samme type bil som han så til og fra butikken som ung i Ørsta på Sunnmøre, men han har skaffet eksakt den bilen han så.

- Jeg jobber i dag for Würth, og med en far som har vært bilforhandler i alle år så har bilinteressen kommet ganske naturlig. Audien ble solgt ny i Norge fra en lokal forhandler til en sjømann i Vanylven kommune. Senere ble den tatt inn av samme forhandler som bruktbil, hvor min far jobbet som selger. Siden den gang har forhandleren byttet navn til Berge & Co Ørsta, og min far har også fått jobb som daglig leder der. Tilbake til Audien. Den ble solgt videre til en skredderfamilie som har en lokal klesbutikk i området. Familien brukte bilen til og fra butikken for det meste, og jeg husker at de ofte parkerte langt borte på parkeringsplassen i frykt for å parkere nær andre biler. Med andre ord er bilen godt ivaretatt, ler Hallvar.

Men tiden går, og eierne blir etter hvert for gamle til å klare å holde bilen i stand, og den blir derfor parkert bort i en garasje. Dette hadde Hallvars far fått nyss i, og når bilen var klar for å selges var Hallvar kjapt frempå. Han ble altså Audi 90-eier i desember 2014.

- Bilen var i god teknisk stand. Den hadde fått et lite rustangrep i bakkant, så det første jeg gjorde med bilen var å utbedre det. Utenom det har den fått seg et sett med nye 15 tommers felger, 8 tommers brede på 205/40-15 dekk. Det er det som er gjort, og bilen skal uttrykke originalitet, men med en liten «80-tallsjassing» i form av felger og et lite stuk med lavere front, slik de gjorde det på den tiden. I tillegg har den fått firestegs polering av originallakken, hvor kun det beste av det beste når det kommer til produkter er brukt, forklarer Hallvar.

Originallakken er i fargen Amazonasblau, og under panseret sitter en femsylindret toliters rekkemotor på omtrent 115 hestekrefter. Som nevnt tidligere er bilen brukt mest til og fra dagligvare, som betyr at bilen kun hadde gått 97.000 km før Hallvar kjøpte den.

- Fremover skal bilen bare bli behandlet godt. Mange husker jo Quattro-bilene fra denne tiden, og dette er vel en mere folkelig utgave av den, noe som passer meg perfekt. Det er den kjekkeste bilen man finner til å kjøre langturer med. Man sitter godt og den er kjempegod å kjøre, avslutter Hallvar.

Husk at også du kan legge inn bilen din i Refuels garasje!

Link til Hallvars bil i garasjen:
https://refuel.no/garage/bcfdee43-2918-4ff1-aa80-478ef94f62de