Ville du betalt over 3 millioner for dette?
Ville du betalt over 3 millioner for dette?
Ville du betalt over 3 millioner for dette?

Ville du betalt over 3 millioner for dette?

Noen betalte så mye, men det er det en grunn til.

Det du ser på bildene er transakselen fra en 1955 Porsche 550 Spyder, og har VW sitt serienummer 10046. Og nettopp dette nummeret er årsaken til den vanvittige prisen på 3,2 millioner kroner – eller 382.000 dollar om du vil, som var summen den ble solgt for på Bring a Trailer

For dette er serienummeret på transakselen fra James Dean sin Porsche 550 Spyder. Ja, bilen han omkom i etter en tragisk trafikkulykke 30. september 1955, bare noen dager etter at han kjøpte bilen.

Folk plukket raskt opp ulike vrakdeler, mens selve vraket ble kjøpt opp av Dr. Eschrich for 1100 dollar fra en bilkirkegård i Burbank. Diverse deler havnet hos ulike bilinteresserte, før customkongen George Barris kjøpte vraket. Han modifiserte den slik at bilen skulle se litt bedre ut, og stilte den så ut på bilutstillinger landet rundt, som oftest som del av diverse Trygg Trafikk kampanjer. Vraket forsvant engang på sekstitallet, mens transakselen havnet på et lager. Mannen som solgte den på Bring a Trailer fikk tak i den i mars 2020, og som bildene viser ser den rimelig komplett ut med trommelbremser og startmotor, og er også montert på en displaystand. Med på kjøpet fulgte dokumentasjon som viste at nummeret på transakselen samsvarer med det i Deans bil.

Så lurer du kanskje på hvem som betaler over 3 millioner for noe slikt? Ryktebørsen sier at kjøperen er Zak Bagans, kjent fra TV-showet "Ghost Adventures" og eier av The Haunted Museum i Las Vegas. Det betyr at denne makabre biten bilhistorie ganske så sikkert snart vil være tilgjengelig for publikum å se på.