Ville du hatt en elektrisk padde?
Ville du hatt en elektrisk padde?
Ville du hatt en elektrisk padde?

Ville du hatt en elektrisk padde?

En helelektrisk Citroën DS. Drøm eller mareritt?

Stadig flere klassikere dukker opp i elektrisk utgave. Sist ut er det britiske firmaet Electrogenic, som har konvertert en 1971 Citroën DS – gjerne kalt «padda» på folkemunne her i Norge – om til en helelektrisk versjon.

Den originale 4-sylindrete 2-liters bensinmotoren er blitt erstattet med en batteripakke på 48.5 kwh og en elmotor som gir 120 hk. Rekkevidde er oppgitt til 224 km, men Electrogenic sier at de også planlegger en større batteripakke som vil øke rekkevidden til 320 km. Fullading tar 2 timer ifølge produsenten.

 

Den originale girkassen er beholdt, og det samme er trekk på forhjulene, og ikke minst Citroëns legendariske hydro-pneumatiske selvjusterende fjæring, som ga bilen dens fantastiske «magic carpet ride» kjøreopplevelse.

Det britiske firmaet har bygd om flere klassikere til elektrisk drivverk, inkludert en Rolls-Royce Silver Shadow og en Hudson Commodore. Hva pris angår opplyser man ikke hva det vil koste, men det vil selvsagt avhenge av tilstanden på bilen som skal bygges om.

Er dette fremtiden for den klassiske bilhobbyen? Eller er det undergangen? Kan en elektrisk motor erstatte det mange mener gir en bil sjel: Nemlig dens bensinmotor. Om det strides de lærde…