Volvo med italiensk snerr – nå kan den bli din!
Italienerne laget en flott coupe ut av Volvos 7-serie
Volvo med italiensk snerr – nå kan den bli din!

Volvo med italiensk snerr – nå kan den bli din!

Har du lyst på en entusiastbil som skiller seg ut er dette definitivt et godt alternativ.

Historisk sett har ikke Volvo vært kjent for sine eksotiske modeller. Familiebiler designet for å treffe hvermansen har vært salgsvaren til det svenske merket, men noen unntak har det også vært. Volvo P1900 og Volvo 262C har vært friske pust blant det heller noe monotone designspråket Volvo tidligere har hatt. I 1985 ble et nytt og friskt design lansert på bilmessa i Genève da Volvo lanserte 780 Coupe. 780 Coupe ble designet og bygd av Carozzeria Bertone, som også tok seg av designet på forgjengeren 262C.

Bilen var godt utstyrt med uavhengig fjæring bak, selvjusterende Nivomat dempere for å holde bilen stabil og et forbedret klimaanlegg. Annet ekstrautstyr du kunne få på 780 var skivebremser, 15 toms felger, soltak og elektriske stoler foran. På motorfronten ble den levert med en 2 liter B20(med og uten turbo), en 2,3 liter B230FT med turbo og intercooler, 2,4 liters turbodiesel og en 2,8 liters V6. Du fikk den med både firetrinns M46 manuell med elektrisk overdrive eller en firetrinns automat.

Bilen du nå kan få kjøpt på Bring A Trailer er en 1987-modell med V6 og automatgir. Den er levert i en sølv metallic farge, har elektrisk soltak, farget glass, frontsplitter og Bertone-logo på C-stolpen. Den har også et blått skinninteriør med elektriske stoler foran, cruise controll og automatisk klima. I skrivende stund er budet på 2000$.