Honda bekrefter ny Prelude på Goodwood
Honda bekrefter ny Prelude på Goodwood
Honda bekrefter ny Prelude på Goodwood

Honda bekrefter ny Prelude på Goodwood

Det er etter 23 års pause endelig gode nyheter for de som er fan av Honda Prelude.

Honda lanserte for en tid tilbake sitt nye Prelude-konsept under Japan Mobility Show i Tokyo. Det hadde lenge gått rykter om en ny NSX, men de dro altså en Prelude opp av ermet. Nå kan du endelig få muligheten til å se den på ekte. Konseptet skal gjøre en opptreden på Goodwood Festival of Speed denne helgen. Nå bekrefter også Honda i England at bilen trolig kan være til salgs i deres butikker allerede på slutten av neste år.

Honda har ikke gått ut med hvilken motor de skal ha i bilen, annet enn at den blir en hybrid. Det spekuleres derfor i om det er Hondas 2 liters hybridsystem som du også finner i CR-V, Accord og Civic Hybrid. Accord har 204 hestekrefter og Civicen leverer 200, så det er håp om at det blir litt kamfer i den nye Preluden.

Det har nå kommet nye bilder av Preluden hvor den er lakkert i en flott rødfarge som ser utrolig lekkert ut sammenlignet med den hvite konseptbilen Honda presenterte under Japan Mobility Show i Tokyo.

Fem generasjoner med kjøreglede
Honda Prelude kom på markedet for første gang i1978. Den har hatt slektskap med Honda Accord hele veien. Fokuset har vært en relativt lett bil med nok effekt til å kunne ha det gøy, uten at det kostet skjorta. Etter hvert fikk også Preluden både styring på alle fire hjul, samt VTEC-motor. Produksjonen av bilen fortsatte til slutten av femte generasjon i 2001. Da hadde totalt 826000 Preluder blitt solgt i løpet av de fem generasjonene siden 1978.