Hyperbilfelger spesiallaget for Tesla – Et steg mot at elbil også kan være entusiastbil?
Hyperbilfelger spesiallaget for Tesla – Et steg mot at elbil også kan være entusiastbil?
Hyperbilfelger spesiallaget for Tesla – Et steg mot at elbil også kan være entusiastbil?

Hyperbilfelger spesiallaget for Tesla – Et steg mot at elbil også kan være entusiastbil?

Tidligere felgdesigner for Lamborghini, Bugatti og Koenigsegg kommer med eget design for Tesla.

Bilentusiaster kan ofte le av Teslaeiere som gjør så hardt de kan for å skille seg ut blant de andre 40 000 like bilene vi har her i landet. Den mest brukte måten i dag er kanskje en foliering i en eller annen grell farge. Nå har det dog kommet en spennende nyhet fra Unplugged Performance og Sasha Selipanov. Gjennom et samarbeid skal de nemlig lansert helt nye designerfelger som er spesiallaget for de mest populære Tesla-modellene, Model 3, Model y, Model S, og Model X. Er dette et steg mot at bilhobby også kan være elektrisk?

Widebody Ioniq 5 – Et bevis på at bilhobby også kan være elektrisk?

Et nydelig par med sko gjør ofte svært mye med en bils utseende, det er det få som vil være uenig i. Felgene er som nevnt designet av Sascha Selipanov, som tidligere har jobbet både for Genesis, Lamborghini, Bugatti og Koenigsegg. I fjor startet han sitt egne designfirma kalt Hardline27. Nå har Unplugged Performance gått i samarbeid med Selipanov, og leverer deg felgen «UP-05».

Felgen er konstruert ved hjelp av 6061-T6 smidd aluminium, og de letteste størrelsene veier så lite som 8,6 kg per stykk. Felgen passer overrens med OEM senterkopper, hjulbolter og hjulsensorer, samt at de er testet hardt på bane for å sikre at de skal holde selv under beinhard påkjenning.

Hver enkelt felg kommer med Selipanovs signatur, og Unplugged Performance vil ha alle størrelser fra 18 til 22 tommer tilgjengelige. Man kan også velge farge, og felgen blir levert i Satin Bronze, Satin Titanium, Gloss Black og Satin Black.

Ben Schaffer, sjef i Unplugged Performance, hadde følgende å si om samarbeidet:
«UP-05 er et mesterverk av et design, og vi er veldig glade for å kunne dele Sasha Selipanovs legendariske design med Tesla-eiere verden rundt. Denne felgen er en perfekt fusjon mellom en hyperbils DNA, paret opp med UPs kvalitetssikkerhet og pålitelighet som man finner på alle UPs smidde felger.»

Prisene starter på 38 000 kroner på Model 3 og Model Y, mens felger for Model S og Model X starter på 46 000 kroner.

Skal du ha en Tesla som skiller seg mer ut enn en liten bit folie, så vet du hvor skattepengene skal gå denne gangen. Spørsmålet er om dette er nok en ting som man kan diskutere om at elbiler stadig nærmer seg å bli faktiske entusiastbiler, eller om dette blir like gimmick-aktig som folierte dørhandtak og personlig bilskilt med «lasagne» på.