Ukas bil - 1990 Mercedes-Benz 560 SEC
Ukas bil - 1990 Mercedes-Benz 560 SEC
Ukas bil - 1990 Mercedes-Benz 560 SEC

Ukas bil - 1990 Mercedes-Benz 560 SEC

Først var skjønnheten «Big in Japan», før den nå suser rundt i Norge!

S-klasse blir aldri, aldri, aldri feil, mener Sverre Haugene fra Helgeroa litt utenfor Larvik.
- Man husker jo Formel 1-førerne drev og rattet rundt i disse da de var nye. De var noen av de raskeste serieproduserte bilene den gangen, og de var svært påkostede modeller, med store karosseri, stor motor og kom som flotte coupeer, forklarer Sverre.
Han har selv vokst opp med Mercedes, og husker godt tilbake til da ungdomskompisene kjøpte Golf mens han selv kjøpte en 450 SEL.
- Alle skulle sitte på hos meg, husker jeg, ler Haugene.

 

Bli med Refuel inn i Mercedes-museet!

I snart ti år har han vært eier på denne svært flotte 560 SEC fra 1990. Her snakker vi nesten nybil-følelse hvor hele bilen er urørt, og odometeret kun har tikket 64.652 kilometer.
- Bilen ble solgt ny i Hamburg i 1991, før den så ble importert til Japan. Der er det jo veldig status å kjøre en av de tyske luksus eller sportsmerkene med venstreratt, så den ble relativt lite brukt der borte. På slutten av 00-tallet ble den importert tilbake til Tyskland, før den kom til Norge noen år senere. Der ble den stående på lagring i noen år før jeg kom på banen i 2012. Da var bilen kun momset inn, så jeg tok den på alternativberegning selv. Bilen er i en veldig fin stand, i riktig farge og med alt av utstyr, og når man tillegg alltid har vært glad i store motorer så var denne bilen perfekt, smiler Sverre.

 

Sjekk ut denne lekre 1983 500SEC AMG!

For stor motor får man også i denne. 5,5 liters V8 på svært godkjente 279 hestekrefter. For maks komfort er det 4G-Tronic automatkasse, og når alt utstyr er med så vil det si både cruise control, air condition, skinnseter, elektriske vindu og speil, samt et meget delikat dashbord og midtkonsoll.

- Bilen er urørt og i meget god stand. Jeg lurte nesten på om det var nytt eksosanlegg på bilen da den først kom, da det så veldig bra ut, men det var det originale. Disse bilene ble solgt ny med listepris 1.475.000 kr uten alt ekstrautstyr, men når man kjører de så skjønner man også hvorfor. Det er en fantastisk kjøremaskin som suser av gårde og flyter som en luftpute. Det er romslig, og god plass, noe som har kommet godt med på mange Mercedes-treff i alt fra Trøndelag, til Østlandet og Vestlandet.

Den karakteristiske stjernen lyser opp fronten, og fargekombinasjonen er uslåelig. På står originale felger, også disse i fantastisk stand naturligvis. Bilen er en 1991-modell, som betyr at den er den siste i rekken av 12 år med produksjon av W126, noe som gjør bilen ekstra ettertraktet.

 

Se videoen på denne E500 Limited!

 

Til tross for flotte skussmål om bilen så vurderes det nå et salg.
- Jeg begynner å se litt etter en bil som kanskje er litt eldre og kanskje litt morsommere enn denne. Den har jo vært, og er fortsatt helt super, men det er mang en bildrøm som skal realiseres. Med andre ord så må jeg ikke selge, men om riktig kjøper kommer med riktig tilbud så kan det hende jeg slår til, avslutter Sverre.

Legg din bil i garasjen du også!