Helelektrisk hyllest til en legende
Helelektrisk hyllest til en legende
Helelektrisk hyllest til en legende

Helelektrisk hyllest til en legende

Men en hysterisk prislapp sørger for at dette ikke blir noe vanlig syn langs veien.

Katten er ute av sekken. Elegend har nå vist frem sin store satsning, nemlig EL1. En bil som har tatt mer enn inspirasjon fra Audi Sport Quattro. For Elegend har rett og slett tatt det som var så tøft med den gamle rallylegenden, skrudd det opp til 11 og gjort den til en futuristisk superbil med design i fokus. Bilen kommer til å bli en to-dørs med fire seter, og kraften kommer fra tre el-motorer. En på framakselen og to bak. Det skal gi en effekt på 812 hestekrefter!

Les også: Lancia 037 restomod går i produksjon

Det første den vanlige mannen i gata biter seg merke i er nok designet, for det er soleklart inspirert av Audi Sport Quattro. Fronten med den karakteristiske fangeren og lyktene, og selvfølgelig luftinntaket på panseret. De bulede skjermene. Den herlige coupe-linjen, og den alt i alt det veldig boksete designet. Stussen avsluttes med en liten spoiler, samt et iøynefallende LED-baklys.

Batteripakken skal til sammen gi 90 kWh, og skal ifølge Auto Motor Und Sport trolig ha samme teknologi som Porsche Taycan. Det vil si at den får mulighet til hurtiglading, og at det i tillegg er væskekjølt. Elegend skriver i tillegg at bilen vil ha en 0-100-tid på 2,8 sekunder, og 0-200 på mindre enn 10 sekunder. Batteripakken skal ha en rekkevidde på 400 km, og skal være kraftig nok til å ta den 1680 kg tunge bilen to fullstendige runder med klampen i bånn i SportPlus-modus rundt Nürburgring. Bilen er basert på en superlett karbonmonocoque.

Les også vår reportasje på Rogers fantastiske 1987 Audi Quattro

Målet til Elegend EL1 er å transformere den gamle analoge kjørefølelsen inn i den moderne verdenen. Er dette måten å gjøre det på? I så fall vil det ta tid før dette kommer til allmenheten. Bilen blir nemlig kun produsert i 30 eksemplarer, og med startpris på 9 millioner kroner før skatt og avgifter. Med andre ord blir det dessverre ikke en bil som man kommer til å se mye av på gaten, til tross for at den teknisk sett blir gatelovlig. Elegend forteller videre at to andre rally-inspirerte biler vil komme. Også disse i kun 30 eksemplarer.